20060705

aile albümü no.2


izmitlizâde şevket efendi'nin ilk oğlunun adı bilinmiyor. kendisi, fotografta görünen boyundan birkaç santim uzadıktan sonra bilinmeyen bir hastalık yüzünden ölmüş, bugünlere bu fotografı dışında hiçbir şey taşınamamıştır.

kızı mediha hanım ise , babası izmit'e gittikten sonra bandırma'da kırım göçmeni annesi huriye hanım ve ağabeyi mustafa sami ile yaşamını sürdürmüştür.
20li yaşlarında vereme yakalanan mediha hanım gönlünü bir beye kaptırınca onunla bu ölümcül hastalığına rağmen evlenmiş.
bu evlilik küçük bir yer olan bandırma'da birçok dedikodya sebep olmuş...
mediha hanım, zengin bir ailenin kızı olduğundan eşinin o öldükten sonra parasına konmak için onunla evlendiği söylenegelmiştir. mediha hanım ile eşi ise bu dedikodulara hiç kulak asmamışlar. bilindiği kadarıyla hiç çocukları olmamış ve evlilikleri mediha hanım ölene dek sürmüştür.
mediha hanım'ın eşi ise o öldükten bir süre sonra başka bir hanımla evlenmiş, birkaç çocuk sahibi olmuş, mediha hanım'ın serveti ile kendi soyunu devam ettirmiştir.
işte bu beyin torunlarından biri, halası mediha hanım'ı hiç tanımamış annemin yakın arkadaşı ayfer hanımdır. mediha hanım'ın nüfus cüzdanı ise onların evinde, bir çekmecede diğer aile yadigarlarının arasında durmaktadır.
Powered By Blogger